ALL.U.RE | Engelen Feng Shui > Blog > Gezond & Vitaal > Ochtendritueel met citroenwater

Ochtendritueel met citroenwater

citroenwater ritueelTijdens de komende Body & Soul Retreat die ik in december organiseer, gaan we elke ochtend een speciaal ritueel uitvoeren. Direct na de ochtendmeditatie gaan wij lauwwarm water met citroen drinken. Zoals je weet, is het thema van deze retreat – Angel Detox. Je kunt dus verwachten dat dit ritueel iets daarmee te maken heeft. En dat klopt. Het is een zuiverend ritueel en is supergezond voor je lichaam. Ik adviseer iedereen de dag zo te beginnen, daarom deel ik graag deze informatie met je.

Wat gebeurt er met je lichaam als je in de vroege ochtend lauwwarm citroenwater gaat drinken?

Het opstarten van de dag met een glas lauwwarm citroenwater is eigenlijk een ritueel dat voorkomt uit Yoga tradities. Het wordt gebruikt om de spijsvertering voor de komende dag te stimuleren en verwijderd de gifstoffen die zich ’s nachts in het spijsverteringskanaal hebben gevestigd.

Er zijn een aantal belangrijke voordelen van het starten van de dag met een glas gezond en vers citroenwater.

Versnelde spijsvertering.

Warm citroenwater op een lege maag drinken zorgt ervoor dat je spijsvertering in werking wordt gezet. Dit is ook hét grote “geheim” voor een plattere buik zoals bij de vele celebrities. Dankzij de citroen wordt de lever gestimuleerd en gezuiverd. Het produceert meer enzymen die helpen bij een goede spijsvertering en ook voor het kwijtraken van gifstoffen. Warm water beschermt bovendien het spijsverteringskanaal en de hele mix zorgt voor voldoende aanmaak van maagzuur met de juiste zuurgraad.  

Citroenwater geeft een boost aan je immuunsysteem.

Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C en ascorbinezuur. Vitamine C helpt tegen verkoudheid en ascorbinezuur helpt bij de absorptie van ijzer, die ook belangrijk is voor het functioneren van ons immuunsysteem. Verder is vitamine C een antioxidant die bescherming biedt tegen vrije radicalen.

Gezonde pH (zuur) waarde voor een gezond lichaam.

Wist je dat bij een chronische onevenwichtigheid van de pH waarde in het lichaam, ziekten gemakkelijk kunnen ontstaan? Want wanneer er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn, kunnen virussen, schimmels en bacteriën, eenvoudig ziektes en ontstekingen veroorzaken. Dus door ‘s ochtends een glas citroen water te drinken kun je dit helpen voorkomen. Dit frisse drankje regelt de pH balans en houd ons zo gezond.

Ontgiften van het lichaam.

Citroen helpt bij de afvoer van schadelijke stoffen uit het lichaam en is een natuurlijk diureticum, waardoor het helpt bij het verwijderen van overtollig vocht en dus ook verschillende toxinen. Andere natuurlijke diuretica zijn bijvoorbeeld groene thee, cranberrysap, appelazijn, brandnetel en peterselie.

Geeft energie en verjongt.

De combinatie van water en citroen helpt bij verversen van het bloed, waardoor de huid vrij van vlekken blijft. Een dagelijkse inname van citroenwater helpt de vorming van rimpels te voorkomen. Zo houd je een jonge en stralende huid. Het zal ook zorgen dat je, je beter voelt en er energie van krijgt. Wanneer je moe en lusteloos wakker wordt, is een glas citroenwater vaak al genoeg om me een lekkere opkikker te geven. Hierbij speelt de frisse geur van citroen natuurlijk ook een belangrijke rol.

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt over dit krachtige ochtendritueel. Laat je me weten als je dit ook elke ochtend gaat doen? Ik begin in ieder geval in december tijdens de week van engelen spa en wie weet, misschien zie ik je daar ook, dan beginnen wij gezellig samen :).  

LOVE, WENA

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...