ALL.U.RE | Engelen Feng Shui > Blog > AARDE > 9 meest populaire Feng Shui kristallen (deel 1).

9 meest populaire Feng Shui kristallen (deel 1).

Kristallen werken op een subtiele maar zeer krachtige manier en kunnen jou helpen om de kwaliteit van de energie in je omgeving aanzienlijk verbeteren, de gewenste sfeer aan te trekken, ruimte vrijmaken van negatieve lading en zelfs jou persoonlijke energieveld versterken.

 

In Feng Shui worden kristallen op grote schaal gebruikt voor hun specifieke eigenschappen, zoals rijkdom activatie, liefde aantrekking, bescherming, aarding, heling, enz. Ik ben ervan overtuigd dat je bekend bent met de grote verscheidenheid van indrukmakkende kristallen amuletten zoals Jade Boeddha en draken, Calciet wu lou’s, Aventurijn geld kikkers, evenals Rozenkwarts mandarijn eenden.

Al deze amuletten zijn zeer mooi en geliefd in het Oosten, maar niet zozeer in het Westen. De meeste mensen hier in het westen hebben niet zo veel met deze symbolen. Behalve een vanzelfsprekende waardering voor het materiaal, is er geen sprake meer van appreciatie of bewondering voor de vorm. Dit helpt natuurlijk niet in het proces van manifesteren.  

Ik heb daarom een lijst van top 9 Feng Shui kristallen samengesteld om jouw doelen te bekrachtigen. Dus, als de klassieke Chinese kristallen symbolen voor jou geen positieve associaties hebben, dan zal deze lijst met Feng Shui kristallen zeker zeer nuttig voor je zijn.

Ik ga je in het kort iets over de belangrijkste eigenschappen van elk kristal vertellen, hoe het wordt gebruikt voor een goede Feng Shui in jouw huis of kantoor, waar te plaatsen voor het beste resultaat en een aantal leuke praktijk voorbeelden.

 

  1. JADE

Jade is natuurlijk de absolute topper, meest geliefde steen in de klassieke Feng Shui wereld. Het heeft een zeer lange geschiedenis van het gebruik in China. Het was de steen van de Keizer en als zodanig het symbool van de Staat en Macht. Zelfs de keizerlijke zegel was vervaardigd van Jade en veel gebruiksvoorwerpen en rituele voorwerpen (Boeddha beelden bijvoorbeeld maar ook vazen en kisten) waren gemaakt van Jade. In China was deze steen altijd kostbaarder dan goud.

Behalve een zeer imponerende geschiedenis, heeft Jade prachtige rustgevende, vernieuwende en zacht energetiserende energie. Jade staat ook bekend als een gelukbrengende edelsteen. Het beschermt ons tegen ongeluk, geeft moed en reinigt de aura. Jade verwijdert gifstoffen uit je lichaam, herstelt de cellen en heelt wonden. Daarom wordt Jade ook wel gebruikt als symbool voor lang leven en onsterfelijkheid.

Deze steen in je zak, is als je beste vriend die je accepteert voor wie je bent, tegelijkertijd straalt het zulke positieve, wijze liefelijke energie naar je toe uit, dat je geen andere keuze hebt dan er beter van te worden. Deze harmonieuze energie toont sterke gelijkenis aan de eigenschappen van een wijze vrouw – warm, liefdevol, gelukkig, stabiel, content, een met de wereld, vrij van angst, wetende dat alles goed is zoals het is.

Vanuit Feng Shui standpunt, is de diepgroene Jade perfect voor het stimuleren van jouw Gezondheid en Familie Pa Kua/Bagua gebied (oost, HOUT), maar ook voor de Geld & Overvloed sector (zuidoost, HOUT). Omdat Jade in zo veel verschillende kleuren verkrijgbaar is, kun je ook op basis van kleur bepalen welk Pa Kua gebied van jouw huis of kantoor je wilt activeren.

Zo kun je een blauwe Jade in je Carrière gebied (noord, WATER), of een gele in jouw Innerlijke Wijsheid (noordoost, AARDE) of Liefde & Relaties (zuidwest, AARDE) sector plaatsen.

 

  1. CITRIEN

De tweede meest gebruikte Feng Shui kristal is Citrien. Jammer genoeg zijn bijna 90% van alle stenen die op de markt als Citrien worden verkocht, helaas geen Citrien, maar thermisch behandeld Amethist. Echte Citrien clusters en generatoren zijn sowieso zeer zeldzaam, dus waar je naar moet zoeken zijn getrommelde (gepolijste) stenen, deze zijn het meest beschikbaar en betaalbaar.

Citrien is zo gunstig en vol positieve eigenschappen en trillingen, dat ieder mens, ook als je maar een heel klein beetje geïnteresseerd bent in mineralen, in zijn/haar collectie zou moeten hebben. Niet alleen zal je tevreden zijn met zijn zachte uitstraling en hartverwarmende en vrolijke energie, maar het zal je helpen bij het bereiken van je doelen, en het bereiken van overvloed in je leven.

Als je een welvarend persoon bent, dan loop je het risico om hebzuchtig en al te gehecht aan materiële dingen te worden. Om dit te voorkomen, exposeer Citrien niet in de ruimte maar draag de steen als sieraad op je lichaam. Ben je niet zo rijk, dan zal deze steen jou helpen bij het verkrijgen van rijkdom, welvaart en zakelijk succes. Het zal je leren hoe rijk te worden en het zal ondersteuning bieden en de wijsheid om de juiste stappen in je carrière en zakelijke ondernemingen te maken. Daarom vind je Citrien vaak op een bureau van een Chinese bankier of zakenman in de vorm van een geluksboom, Pi Yao of een mooie presse-papier.

Citrien is dus het meest bekend als de steen dat geluk, voorspoed en succes aantrekt, energie en levensvreugde geeft. Het zal je geest openen voor nieuwe gedachten en jouw gevoel van eigenwaarde verhogen. Het is daarom zeer geschikt voor de Kennis & Innerlijke Wijsheid hoek (noordoost, AARDE) en ook voor de Rijkdom & Zegeningen sector (zuidoost, HOUT).

Door zijn geel-gouden tint mag je hem ook in de Vrienden & Netwerk Pa Kua gebied (noordwest, METAAL) exponeren. Iemand in de verkoop of die de ladder van succes wil beklimmen, zal zeker baat hebben bij een Citrien op het bureau in dat gebied.   

Citrien is een krachtige reinigende tool. Het heeft ook het vermogen om energie te balanceren. Het draagt de kracht van de zon in zich, en dat maakt hem erg veelvermogend en potent. De kristal zuivert alle negatieve energieën en reinigt al je chakra’s. Je mag hem dus eigenlijk overal plaatsen, voornamelijk op plekken waar mensen vaak verblijven zoals de zithoek, slaapkamer maar ook bij de voordeur.

 

  1. BERGKRISTAL

Bergkristal (zuiver kwarts) is een zeer veelzijdig kristal en kan een grote verscheidenheid aan taken verrichten – van clearing, bescherming en versterking van je energieveld tot aan de uitvoering van specifieke energie, verbonden met jouw intentie. Of het nu gaat om het aantrekken van liefdesgeluk, heling voor je lichaam en geest of zoiets alledaags als een goede nachtrust, het maakt niet zo veel uit. 

Bergkristal is een universele steen die tussen de Feng Shui beoefenaars vaak het ‘Feng Shui aspirientje’ wordt genoemd.

Ik hou van helder kristal, door zijn kleurrijke regenbogen en zijn diep betoverende en optimistische innerlijke wereld. Omdat het kan worden geprogrammeerd om jou te helpen, jouw hartenwensen te realiseren (*meer over kristallen programmeren vind je in mijn Ebook Engelen Feng Shui Kristallen Gids) en omdat het zo veelzijdig en betaalbaar is, is dit echt een kristal dat elk huis of kantoor zou moeten hebben.

Deze top Feng Shui kristal is ook een favoriet van interieurontwerpers, omdat de heldere kleur in elk interieur, trend en stijl werkt. Je kunt de ruimte met prachtige luxe deurknoppen van Bergkristal versieren, een zeldzame cluster op een plank of koffietafel leggen voor meer verbinding met de natuurlijke wereld of een chique kroonluchter als krachtige energizer boven de eettafel ophangen en als focus point voor de hele kamer gebruiken.

In Feng Shui wordt Bergkristal gebruikt voor zijn vermogen om licht/energie vast te houden en te transmuteren. Heldere kwarts kan op grote schaal worden gebruikt als een Feng Shui kuur in elk Pa Kua/Bagua gebied dat clearing en versterking nodig heeft. Met name de sectoren van het AARDE element (NO, ZW, Centrum) kunnen van deze kristal profiteren.

Een gladde kristallen bal of punt in de woonkamer of slaapkamer kan meer harmonie in het gezin creëren, terwijl een cluster de energie juist in alle richtingen verspreid en daardoor meer frisheid en licht in de ruimte kan brengen. Het is trouwens ook een prachtige versiering van jouw ‘huis altaar’.

Bergkristal in het midden van je huis straalt positieve kwaliteiten naar het hele huis en in alle Pa Kua sectoren toe. Het biedt ook ondersteuning van het AARDE element (en voor alle vrouwen) en helpt jouw thuis te aarden.

Een ronde gefacetteerde kristal wordt gebruikt als Feng Shui remedie in vele situaties zoals tegen een gifpijl, om een donkere hoek met stagnerende energie te ‘upliften’ of om de trilling van de ruimte te verhogen.

Het plaatsen van Bergkristal in je meditatie ruimte kan je helpen toegang te krijgen tot (spirituele)informatie tijdens de meditatie, in het bijzonder de Akasha Records. Het helpt ook gefocust en gecentreerd tijdens jouw spirituele praktijken te blijven. Studenten dragen vaak kwarts punten om hen te helpen goed te doen op toetsen en examens. Ik heb daarover een heel uitgebreid artikel geschreven. Klik hier om te lezen.

 

In deel 2 ga ik verder met de rest van de stenen –

– Amethist 
– Rozenkwarts 
– Aventurijn

en in deel 3 maak ik het verhaal rond met de laatste top Feng Shui kristallen –

– Calciet
– Tijgeroog
– Ammoniet

 

Ik hoop dat je hebt genoten van deze top kristallen lijst. Voor meer tips en updates houd mijn blog en website in de gaten. Alle nieuwtjes zullen ook in de facebook groep Angel Feng Shui Crystal Grids gepubliceerd worden. Ben je al lid van de groep, dan zul je regelmatig door mij op de hoogte gehouden worden. Ik ben natuurlijk ook zeer benieuwd naar jouw ervaringen, dus deel jouw mening in de groep en discussieer met andere kristallen liefhebbers. 

Als je nu lid wilt worden van de groep, ga dan naar: https://www.facebook.com/groups/AngelFengShuiCrystalGrids/ en druk op het groene knopje ‘Lid worden’.

WITH LOVE & LIGHT, WENA

Wena Brussaard Feng Shui Master

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.